Aleš Juchelka se stal novým předsedou volebního výboru pro mediální záležitosti

Se začátkem nového volebního období nastala i volba nových předsedů a místopředsedů pro výbory Poslanecké sněmovny. Předsedou výboru pro mediální záležitosti si zástupci zvolili Aleše Juchelku.

Doposud Aleš Juchelka zastával funkci místopředsedy, nyní ovšem vystřídá Stanislava Berkovce na postu předsedy výboru. Funkce místopředsedů budou zastávat hned tři kandidáti, Milada Voborská z hnutí STAN, Pavla Golasowská z KDU-ČSL a Rudolf Salvert za ODS.

Výbor projednává kandidáty rad Českého Rozhlasu, České tiskové kanceláře a České televize, dále se zabývá rozpočtem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání či Výročními zprávami Rad veřejnoprávních médií.

Aleš Juchelka sice vystudoval ekonomii na Vysoké škole Báňské v Ostravě, ovšem od ekonomie upustil a stal se součástí Rádia Čas a posléze Českého rozhlasu. V roce 1998 začal působit v České televizi. Dvanáct let moderoval hudební pořad Medúza spolu s Richardem Krajčem. Krom toho uváděl pořady s náboženskou tématikou, například Křesťanský magazín nebo Exit 316. Působil i jako dramaturg a redaktor a v roce 2010 vstoupil do politiky. Nejdříve jako zastupitel města Ostravy za TOP 09. V roce 2015 ale ze strany vystoupil. V roce 2017 kandidoval do Poslanecké sněmovny jako nestraník za ANO 2011 za Moravskoslezský kraj. V komunálních volbách v roce 2018 sice neuspěl, ale v letošním roce obhájil svůj post poslance.

Přidat komentář